Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фејсбук суспендовао Нетанјахуов чет због кршења приватности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Фејсбук суспендовао Нетанјахуов чет због кршења приватности

Фејсбук је данас избрисао пост премијера Израела Бењамина Нетанјахуа и суспендовао му „chatbot“ на његовом званичном налогу због нарушавања политике о приватности те друштвене мреже.

„Chatbot“ је слао поруке следбеницима тражећи да дају личне податке о људима старијим од 60 година који се још нису вакцинисали против ковида-19 уз напомену да ће их премијер тада убедити да се вакцинишу, наведено је у саопштењу Фејсбука.

„У складу са нашом политиком о приватности не дозвољавамо садржај који дели или тражи здравствене информације од људи“, наведено је у саопштењу.

У одговору на такву одлуку Нетанјахуова конзервативна партија Ликуд је навела да је кампања на друштвеним мрежама имала за циљ да се охрабре Израелци старији од 60 година да приме вакцину како би спасили живот пошто је премијер Нетанјаху обезбедио вакцине за сваког грађанина Израела.

Уз то је наведено да се позивају сви да се имунизују како би се отворила економија и Израел постао прва земља у свету која је изашла из пандемије, пренели су израелски медији.

Ово није први пут да се Нетанјаху суочио са санкцијма друштвених мрежа.

На дан парламентарнх избора у септембру прошле године Нетанјахуов „chatbot“ је суспедован у рано поподне до затварања гласачких места јер су дељене информације о гласању, што је у Израелу забрањено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси