Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ненад Живковић у одбрани части новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Аутор: Никола Крстић Извор: НУНС

Ненад Живковић у одбрани части новинарства

Новинар Ненад Живковић је на РТВ Панчево приказан као експонент усташтва у Србији, те је у малој судници у Палати правде желео данас да склони љагу са свог имена.

Наиме, он је тужио ову телевизију и њену главну и одговорну уредницу Јасмину Петковић за душевни бол, односно повреду части и достојанства. Данас је одржан главни претрес на којем су се и оштећени и одбрана појавили, и дали своје исказе.

Међутим, у тренутку када су ти прилози појавили, Јасмина Петковић није била главна и одговорна уредница, већ Мирослав Милаков, који је предложен за сведока на следећем рочишту.

"Ти прилози су се појавили након мојих критичких текстова написаних на сајту Панчево Цитy. Они се односе на нефункционисање локалне самоуправе и евидентно обарање квалитета грађана, коју спроводи већ шест, седам година градска власт Српске напредне странке", истакао је за Ненад Живковић.

Он каже да је то само други део исте кампање.

"Први се одиграо након мог говора 22. фебруара на протесту '1 од 5 милиона', у серији од неколико текстова, за које водимо посебан судски поступак. Након неколико месеци, наставља се континуираи покушаји дискредитације, те се ствара атмосфера хајке у којој би требало да будем изложен јавном линчу и презиру“, подсећа Живковић.

Он објашњава за НУНС да "је ствар у томе што лакомислени, а притом необавештени грађанин, из своје перспективе доживљаја патриотизма, да је сасвим нормално да се обрачуна са новинаром за којег је на телевизији чуо да је експонент усташтва у Србији“.

"Или да је део пројекта унутрашње дестабилизације Србије, да често гостује на ЦИА телевизији, да је за неколико дана годишње зарадио десетине хиљада евра, па да чак помисле и да сам богат човек, те да ме покраду“, изричит је Живковић, па наставља: "Моја иницијална идеја јесте управо та, да се пред судском влашћу утврди да ли је могуће, кажњиво или некажњиво, да се на овај начин блате и дискриминишту грађани Србије.“

Тужба је подигнута због три прилога, емитованих на РТВ Панчево 29. маја, 5. и 6. јуна 2019. године, као и због текстова на порталу те телевизије, у којима је Живковић означен као "плаћени пројекат" и "политички активиста", који подржава "проусташке медије", и да је део пројекта унутрашње дестабилизације Србије. Због ових прилога, РЕМ је Радио-телевизији Панчево изрекао меру упозорења, а дотадашњи главни и одговорни уредник Мирослав Милаков смењен је са те функције.

Суђење је почело 22. маја прошле године, изјашњавањем учесника у предмету о тужбеном захтеву. Суткиња Марина Бркић је тада предложила да временски оквир суђења буде 12 месеци, у три рочишта.

Следеће рочишта заказано за 7. Мај, са почетком у 12:15 часова.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси