Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Позив на онлајн дискусију о конкурсном суфинансирању медијских садржаја од јавног интереса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2021.

Извор: Цензоловка

Позив на онлајн дискусију о конкурсном суфинансирању медијских садржаја од јавног интереса

Центар за одрживе заједнице из Новог Сада, уз подршку Медијског одељења Мисије ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања Републике Србије, организује онлајн дискусију под називом: “Конкурсно суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса: Представљање резултата пројекта ‘Отвореним подацима до квалитетнијег пројектног суфинансирања медијских садржаја’”, која ће се одржати у петак 29. јануара 2021. године, путем Zoom платформе од 11 до 13 часова.

На дискусији ће бити речи о значају отворених података и конкурсног суфинансирања јавног интереса у сфери јавног информисања, решењима предвиђеним у Медијској стратегији, као и о резултатима пројекта “Отвореним подацима до квалитетнијег пројектног суфинансирања медијских садржаја“. Радна верзија програма је у прилогу.

Центар за одрживе заједнице, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Медијског одељења Мисије ОЕБС-а у Србији, реализовао је овај пројекат, који је подразумевао рад на прикупљању података о процесу конкурсног суфинансирања јавног интереса у сфери јавног информисања у периоду од почетка 2015. до краја септембра 2020. године. Он је подразумевао потпуну отвореност и транспарентност прикупљених података у машински читљивом формату, њихове анализе, израду веб апликације и  препорука како би овај процес могао да се унапреди.

За учешће у онлајн дискусији потребан је рачунар са приступом интернету и звучник или слушалице. Камера и микрофон су пожељни, али нису неопходни.

За постављање питања, током трајања Zoom презентације, мора да се пријави у чету, а модератори ће укључивати учеснике по редоследу пријављивања. Организатори моле за разумевање за временско ограничење, те да се према томе и питања ограниче, како би сви заинтересовани могли да узму учешће у дискусији.

За присуство у дискусији обавезна је регистрација на овом ЛИНКУ.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси