Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Последњи испраћај Дарка Рибникара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2021.

Аутор: М.Ћ. Извор: Политика

Последњи испраћај Дарка Рибникара

Даворин Дарко Рибникар, новинар, бивши уредник и директор „Политике”, потомак чувене породице Рибникар која је основала најстарији дневни лист на Балкану, данас је на Новом гробљу у Београду испраћен на вечни починак, у присуству чланова породице и пријатеља.

Рибникар је рођен 1939. године, по струци је био дипломирани правник, а у свом дугогодишњем новинарском стажу био је и дописник „Политике” из Каира, Париза и Њујорка.

У име редакције листа „Политика”, кремацији Дарка Рибникара присуствовали су Марко Албуновић, в.д. главног и одговорног уредника и Марко Лакић, уредник интернет издања „Политике”.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

22.01.

2021.

Zale [нерегистровани] у 21:57

Licemeri

Licemeri, kao slika današnje vlasti, koji su ispred Politike došli na sahranu, a godinama odbijaju da postupe po pravosnažnoj presudi i vrate istorijski impresum u glavu lista - da su Ribrnikari osnivači politike.
Budite profesionalci, a pre svega pošteni i objavite zašto je to tako, zašto Ribrnikar nije dočekao pravdu.
Istražite, i pitajte ljiljanu smajlović koja je bila glavna i odgovorna urednica kada su u "redizajniranoj" Politici Ribrnikari izbačeni sa naslovne strane, iz impresuma. Pitajte, zatim potonje glavne urednike Politike: vd radmila kljajića, pa dragana bujoševića, ponovo ljiljanu smajlović (od 2013. do 2016.), pa žarka rakića i na kraju ovog marka alibunovića...
Profesionalni je red, i moralna obaveza prema čitaocima ovog lista (a i ostalima), da obavestite javnost kako su i zašto Ribnikari izbačeni. Zašto tri godine Politika odbija da postupi po pravosnažnoj sudskoj presudi i vrati Ribnikare u glavu lista (čijom se tradicijom dana hvale oni koji toj tradiciji apsolutno ništa nisu doprineli), kad ih već obaveštavate da su poslednjem od Ribrnikara, kojeg su bezočno ignorilsali 14 godina (!?), na sahranu došli aktuelni vd glavnog urednika i tamo neki iz internet izdanja!?
Sramota!
Budite profesionalni makar toliko da bar objavite ovaj komentar.

Одговори
пет

22.01.

2021.

Бранислава Џунов [нерегистровани] у 21:31

Није доживео

Вечна му слава. Саучешће његовој породици. Није доживео да се на насловну страну Политике врати породично заглавље Рибникара...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси