Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Grupa преузела бугарску Нову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2021.

Аутор: Јелена Петровић Извор: Н1

United Grupa преузела бугарску Нову

United Grupa, водећи телекомуникациони и медијски оператор у југоисточној Европи, саопштила је данас да је завршила аквизицију Nova Broadcasting Group, највеће бугарске медијске компаније са више платформи.

Телевизија са националном фреквенцијом НОВА ТВ, 10 телевизијских канала, највећа online платформа Нет Инфо, коју у просеку сваког месеца посећује чак 80 % становника Бугарске и четири радио станице, део су Nova Broadcasting Group, наводи се у саопштењу.

У оквиру United Grupe, водећег телекомуникационог и медијског оператора у Југоисточној Европи, у Србији послују компанија СББ и њени сервиси ЕОН и Тотал ТВ, а медијски садржај емитују телевизије и портали Спорт Клуб, Нова С и Н1.

„Драго ми је што можемо да пожелимо добродошлицу компанији Нова и њеним запосленима у породицу United Grupe. Бугарска је атрактивно тржиште за нас и Нова ће као део Grupe наставити да јача свој положај. Снажна повезаност између Нове и наших других медијских компанија, даје нам прилику да створимо синергетски ефекат и даље инвестирамо у локални садржај који ће одушевити наше кориснике“, рекла је Victorija Boklag, извршна директорка United Grupe.

Пословање Nova Broadcasting Group у оквиру United Grupe надзираће Дирк Геркенс, бивши директор РТЛ-а, телевизијски стручњак који има више од 25 година искуства у медијима, додаје се у саопштењу.

Аквизиција Nova Broadcasting Group је део стратегије United Grupe да поседује и телекомуникационе и медијске компаније на тржиштима на којима послује. Платформа United Grupe комбинује водеће операторе и најбоље произвођаче медијског садржаја у Југоисточној Европи.

Медијски огранак United Grupe, United Media, производи више од 20.000 сати оригиналног садржаја сваке године и емитује више од 30 канала који су доступни за терестријалну, кабловску, ДТХ, ОТТ и ИПТВ дистрибуцију.

О United Grupi:

United Grupa са седиштем у Холандији, водећи је телекомуникациони и медијски оператор у Југоисточној Европи. Компанија на крају 2020. године послује у осам земаља и има приближно 10 милиона корисника и 11 хиљада запослених. United Grupa има најширу покривеност мрежом у региону и нуди корисницима најатрактивнији избор ТВ садржаја из целог света. Значајна улагања у дигиталну инфраструктуру, медијски садржај и технологију, осигуравају изврсност производа и услуга које пружа корисницима. United Grupa је од марта 2019. године у већинском власништву BC Partners, једне од највећих инвестиционих компанија у свету, подсећа се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси