Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација новинара Косова осудила нападе ДСК и ДПК на ТВ Дукађини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Асоцијација новинара Косова осудила нападе ДСК и ДПК на ТВ Дукађини

Асоцијација новинара Косова (АНК) са забринутошћу прати нападе на РТВ Дукађини од стране представника Демократског савеза Косова (ДСК) и Демократске партије Косова (ДПК) и оцењују да је језик који се употребљава неприхватљив, саопштено је данас из АНК.

„Асоцијација новинара Косова, са забринутошц́у прати језик линча Демократског савеза Косова и Демократске партије Косова према РТВ Дукађини. Такав линч за АНК је потпуно неприхватљив и представља притисак на наше колеге новинаре“, наводи се у саопштењу.

Они оцењују да је ово директан притисак на уређивачку политику и директан облик јавног притиска.

„Оптужујуц́и медије за фаворизовање политичког ентитета, они их чине метом напада. АНК је позвао политичке странке да уложе жалбе надлежним органима ако имају било какве жалбе против било којег медија. Овакав начин приступа политичких субјеката медијима, за АНК представља напад на слободу изражавања“, додаје се у саопштењу.

Високи званичници ДСК и ДПК су најавили прекид односа са РТВ Дукађини због наводног пристрасног извештавања овог медија у корист покрета Самоопредељење.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси