Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обућина: Ћутимо на ствари на које не бисмо смели јер смо тако научени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2021.

Аутор: Никола Којић Извор: Н1

Обућина: Ћутимо на ствари на које не бисмо смели јер смо тако научени

Регион мучи иста мука, то је јасно. Сви ћутимо на ствари на које не бисмо смели. Тако смо научени, тако се и понашамо. "Ћути да се не замериш", "ћути, чуће неко"… то је образац који нас кошта нормалног живота, каже за портал Н1 водитељка Јелена Обућина, која је несвакидашњим уводом у емисију "Преглед дана" на телевизији Њуз Макс Адрија послала снажну поруку гледаоцима и тиме узбуркала не само јавност у Србији, већ и у окружењу.

На питање да ли је изненађена одјеком који је имала њена порука, Обућина одговара речима „и јесте и није“.

„Очекивали смо реакције, али не овог интензитета. Јавили су се људи из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе… И сви су реаговали на огледну ћутњу. Није им било пријатно. У томе лежи, како верујем, и нада за наша друштва“, уверена је Обућина.

Саговорница портала Н1 истиче да је идеја за такав увод „дошла логично“.

„Како на телевизији дочарати ћутњу? Па – ћутањем. Биће да је ћутање дозлогрдило“, закључила је Обућина.

Подсетимо, након што је изговорила “добро вече”, Обућина је најпре ћутала петнаестак секунди, а затим је гледаоце подсетила на неке од бројних немилих догађаја на које су сви ћутали. Последњи у низу је случај младе глумице Милене Радуловић, која је обелоданила да била једна од жртава сексуалног злостављања педагога и професора глуме Мирослава Мике Алексића.

“Непријатно је, али ми смо навикли да ћутимо. Кад нам касне плате, кад носимо пелене због 300 евра, кад фотографишемо гласачке листиће, кад су пилоти проглашени за алкохоличаре, кад немамо воду за пиће, кад нам трују реке, кад нема места у болницама, кад нас туку на протестима, кад други вичу оцу погинулог радника, кад Јутки аплаудирају, кад комплетни идиоти сруше део града, кад је тетка послала паре из Канаде, када су бакљаде на крововима док смо закључани, кад је Обрадовић сатанизован, кад је Јовањица процветала, кад нестане снимак с наплатне рампе и из Косовске Митровице, кад нас лажу о корони, кад нас свађају са комшијама.

Ми ћутимо када не бисмо смели. И зато немојте никада више питати жртве зашто су ћутале. Немате право, него их подржите да проговоре кад год да су спремне”, поручила је Обућина у уводу емисије “Преглед дана” на телевизији Нуз Макс Адрија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси