Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скупштинске седнице и даље на РТС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2009.

Извор: Политика

Скупштинске седнице и даље на РТС-у


Седнице Народне скупштине Србије биће и даље директно преношене на РТС-у, а председник парламента и руководство јавног сервиса, договараће се сваке недеље, до краја лета, о дужини рада и преноса.

То је закључено на јучерашњем првом састанку радне групе за разматрање питања преноса скупштинских седница. Јуче договорени модел ће бити на снази док се не пронађе трајно решење, односно до увођења посебног парламентарног канала, рекао је новинарима Александар Тијанић, генерални директор РТС-а.

Састанку радне групе, осим Томислава Николића (СНС), није присуствовао нико из опозиције.

Владан Батић (ДХСС) био је на почетку, али је брзо отишао оценивши да је „рад радне групе бесмислен без присуства опозиције”.

Тијанић је казао ида је тражио да скупштина учествује у трошковима преноса. Он није објашњавао колико би накнада износила, већ је рекао да ће бити одговарајућа, а „трошкови укључују струју, људе, технику”

.Према речима Томислава Николића, „телевизија је испоставила неки финансијск изахтев”, али није прецизирао о коликом износу се ради. Додао је да му је поменуто да сада сат преноса кошта 630 евра и да је, према подацима РТС-а, прошле године трошак био око 1,4 милиона евра.

Народњаци и радикали су најавили раније да неће учествовати у раду радне групе, јер је, према њиховим тврдњама, цела прича у вези са РТС-ом и његовим програмом, испланирана како би ТВ преноси били укинути.

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, рекао је јуче на конференцији за новинаре да ЛДП није присуствовао састанку, јер је усамљен у ставу да парламент мора да ради, са или без ТВ камера.

М. Чекеревац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси