Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитник грађана: Санкционисати говор мржње на интернету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2021.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Заштитник грађана: Санкционисати говор мржње на интернету

Заменица Заштитника грађана за права детета и родну равноправност Јелена Стојановић позвала је данас надлежне органе и све учеснике у јавном животу да усвоје кодекс о правима грађана на интернету, којим би се препоручила правила понашања учесника у тој сфери у циљу заштите права грађана, а посебно деце, од говора мржње и дискриминације по било ком основу, саопштио је Заштиник грађана.

Стојановићева, такође, од Тужилаштва за високотехнолошки криминал тражи да предузме радње из своје надлежности ради кривичног гоњења лица за која постоји основ сумње да је извршило кривично дело Расне и друге дискриминације из члана 387 Кривичног законика.

"Дискриминаторно понашање и изјаве на интернету, попут оних које су пре неколико дана упућене деци припадницима ромске националне мањине, морају одмах бити санкционисани од стране надлежних органа. Зато тражим од Тужилаштва за високотехнолошки криминал да хитно реагује поводом последње дискриминације ромске деце на друштвеним мрежама", навела је Јелена Стојановић.

"Заштита права и најбољег интереса детета треба да буде приоритет у раду надлежних органа али и целог нашег друштва", навела је Стојановић и апеловала на све учеснике у јавној комуникацији да се уздрже од изјава и понашања које изазивају расну или дискриминацију по било ком основу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси