Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бодрожић (НУНС): Дајемо последњу шансу власти да се унормали и упристоји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Бодрожић (НУНС): Дајемо последњу шансу власти да се унормали и упристоји

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић рекао је да ће медијске и новинарске организације, окупљене у Медијску коалицију, ући у нову радну групу за безбедност новинара под покровитељством председнице Владе Србије Ане Брнабић, али с ороченим мандатом од неколико месеци.

Он је, у интервјуу за портал Тачно.нет, рекао да ће останак удружења у радној групи бити везан за испуњење захтева која су удружења испоставиле властима и „који стоје нереализовани још од пре неколико година“.

„Шаљемо јасну поруку Вучићу и његовој партији, барем што се тиче НУНС-а, да је ово последња шанса да се унормале и упристоје“, рекао је Бодрожић.

Он је додао да је за њега учешће представника Европске комисије у раду нове радне групе – „најјачи аргумент да се у њу и удружења укључе“.

„Сва остала аргументација за улазак у још једну радну групу је веома танка, јер смо до сада много пута на истоветан начин насанкани и искоришћени и, на крају крајева, понижени“, рекао је он.

Бодрожић је подсетио да је Медијска коалиција у јесен 2018. поднела влади 13 захтева за побољшање медијске сцене, али да су они до данас остали неиспуњени.

„Пре свега, захтевали смо да државни функционери и представници владајуће партије престану да нас прозивају, вређају, омаловажавају и дискриминишу, односно да престану да стварају атмосферу прогона и линча и тако инспиришу силне лудаке који нас таргетирају по друштвеним мрежама и пљују и нападају на улици“, рекао је Бодрожић.

Он је рекао да не верује да ће министарка културе и информисања Маја Гојковић допринети нормализацији медијске сцене у Србији, али да би волео да није у праву.

„Маја Гојковић је једно време очигледно глумила да се трансформисала и прихватила демократске норме и правила, али онда је дошла на чело Скупштине Србије и видели смо да је мало разлике између оне Маје Гојковић која је деведесетих хушкала на рат, ширила шовинистичке идеје и националистичке фантазмагорије, протеривала Балашевића из Новог Сада и слично – и ове Маје Гојковић која беспризорно гази парламентарну демократију, ниподаштава и вређа политичке опоненте и независне медије“, рекао је Бодрожић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси