Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зоран Гојковић: И новинари ризична група, наћи ћемо начин да се и они вакцинишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Зоран Гојковић: И новинари ризична група, наћи ћемо начин да се и они вакцинишу

Члан Кризног штаба Владе Србије за сузбијање епидемије корона вируса Зоран Гојковић изјавио је данас да се разговара о вакцинацији новинара у Србији јер они по његовим речима, спадају у ризичне групе становништва.

„Новинари су изузетно изложени. У најскорије време, с доласком веће количине вакцина, можда већ за недељу или две, наћи ћемо начин да се и новинари вакцинишу“, казао је Гојковић на конференцији за новинаре Кризног штаба.

Упитан колико грађана треба да се вакцинише да би била укинута обавеза ношења заштитне маске, епидемиолог Предраг Кон казао је да то долази у обзир „тек када колективни имунитет буде висок“ и кад се бројеви новозаражених спусте „испод двоцифрених“.

„Прилично смо далеко од такве ситуације али да је неко пре пола године рекао да ћемо имати вакцине у јануару, тврдио бих да је то немогуће“, додао је Кон.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси