Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Медији савезници власти“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2012.

Извор: Данас

„Медији савезници власти“

Београд - Већина медија у Србији је током изборне кампање највише у функцији промоције странака и већина медија испунила је жељу доскорашњег председника Србије Бориса Тадића да буду савезници и партнери власти, речено је на скупу у Београду о извештавању у кампањи.

„Медији су постали и савезници у обмањивању јавности јер више не обављају посао контролора власти“, рекла је председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић на скупу у Медија центру на којем су представљени резултати истраживања о извештавању медија у кампањи.

Председница УНС навела је да „више нема ни бруталних притисака на медије, али ситуација подсећа на време социјализма, када су из Централног комитета ретко звали уреднике и новинаре, већ су главни уредници читали жеље из очију властодржаца“.

Потпредседник Независног удружења новинара Србије Драган Јањић рекао је да се „стање у медијима погоршало од избора 2008. због економске кризе“.

„Медији попут Танјуга добијају паре из буџета радили, не радили, али цена тога је да морају да раде оно што се од њих тражи“, рекао је Јањић.

Зоран Гавриловић из Бироа за друштвена истраживања рекао је да је истраживање о извештавању у кампањи показало да је у вестима телевизије Студио Б „значајно повећано учешће СРС“.

Антрфиле: Власт контролише најмање трећину медијског тржишта

Драган Јањић из НУНС-а је подсетио да се у Србији годишње у рекламе у медијима уложи око 170 милиона евра, а да „трећина тог новца долази из буџета, што значи да трећину тржишта непосредно контролише власт“.

П. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси