Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука редакције "Инсајдер"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2012.

Извор: Б92 онлајн

Одлука редакције "Инсајдер"

Београд - Серијал “Патриотска пљачка” који је најављен за 2. април, биће емитован 22. маја четири дана заредом.



С обзиром на то да серијал није кренуо када је најављен, већ је прво одложен, па померен због, како се испоставило, неспоразума око обавезујућег упутства између РРА и Б92, новинари емисије Инсајдер нису хтели да, после свега, почну да емитују серијал сада, у финишу предизборне кампање.

“Овај серијал је најзахтевнији и најтежи серијал на којем је радио цео тим новинара и то од августа прошле године, односно пуних 10 месеци. Тај серијал није рађен због избора, већ је пун доказа о пљачки буџета под изговором патриотизма. Када је серијал већ једном одложен због неспоразума између Б92 и РРА, не можемо да дозволимо да Инсајдер крене сада у самој завршници изборне кампање, када се свака вест користи у политичке сврхе. Почетак емитовања серијала сада довео би до тумачења да Инсајдер помаже некој политичкој партији, док истовремено ради против неке друге политичке партије. Свака реченица у серијалу је резултат скоро једногодишњег истраживања и због тога не желимо да било ко, у периоду када су све ТВ подређене изборима, злоупотребљава Инсајдер и тему која је у интересу јавности. Циљ серијала је да се промени систем који од 2000. до данас омогућава богаћење појединаца на штету грађана и буџета, а све под паролом Косово је срце Србије. Новинари Инсајдера такође су инсистирали да емисија више не буде емитована понедељком, већ да серијал “Патриотска пљачка” буде емитован четири дана заредом, и то од уторка до петка. Због свега тога, Инсајдер почиње у уторак 22. маја", наводи екипа Инсајдера.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси