Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истраживање: У теорије завере о корони верује 41,5 одсто грађана Србије, трећина одбија вакцину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2021.

Извор: Бета

Истраживање: У теорије завере о корони верује 41,5 одсто грађана Србије, трећина одбија вакцину

У неку од теорија завере у вези са вирусом корона верује три четвртине испитаника на Западном Балкану, што је много већи проценат него у другим деловима Европе, док у Србији у такве теорије верује око 41,5 одсто анкетираних, показују резултати истраживања које су у октобру спровели "Атлантски савет" из Вашингтона и саветодавна група за јавну политику "Балкан у Европи".

Позивајући се на резултате анкете, Политика је у данашњем издању пренела и да је сваки трећи грађанин Србије навео да се неће вакцинисати против тог вируса, док је по 20 одсто испитаника навело да ће примити вакцину, односно да ће се вероватно вакцинисати.

Истраживање је показало и да највећи број грађана Србије верује да је "фармакомафија" укључена у ширење вируса, око трећине испитаника сматра да је Влада Кине произвела вирус у лабораторији, односно да је вирус "побегао" из лабораторије у Вухану, нешто мање анкетираних верује да је за вирус одговоран Бил Гејтс док је најмање оних који пандемију доводе у везу са 5Г технологијом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси