Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Марина: Гледаоци траже народњаке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2012.

Извор: Блиц

Марина: Гледаоци траже народњаке

Водитељка о променама на Б92

Телевизија Б92, која се некада ослањала на информативни програм, данас све више личи на “Пинк” и “Прву”.

А чини се да је ситуација кулминирала када су се у емисији “Дневни магазин” појавили фолк певачи, које до сада нисмо могли да видимо нити да чујемо на Б92. Гостовали су Аца Лукас, Милан Станковић и Драган Којић Кеба, а у “Ноћном ТВ програму” Драгана Мирковић.

Такође се могло чути и пар неумесних вицева о Ромима, као и неколико ласцивности на рачун обдарености спортиста.

Значи ли то да је дефи нитивно промењена концепција програма Телевизије Б92?

Одговор на ово питање потражили смо од Игора Стоименова, програмског директора Б92. Међутим, он није желео да даје коментаре и упутио нас на ПР службу телевизије. Ни тамо нико није желео да одговара.

Уредница поменуте емисије “Дневни магазин”, али и дојучерашња новинарка и водитељка Б92 Марина Сеизовић нам је објаснила због чега су у њеној емисији гостовали и познати певачи народне музике.

Ми правимо програм за гледаоце и доводимо људе који они желе на виде на телевизији. За нас је гледалац приоритет, а наши гости су оне личности које су увек атрактивне и због којих је наша емисија још гледанија - истиче Марина.

Она се слаже са констатацијом да се програм Телевизије Б92 у последње време дефинитивно променио.

Онакав какав је био, није могао да привуче велики број гледалаца, тако да су ствари морале да се промене. Гледаоци су желели да виде и Ацу Лукаса и Кебу. Они нису певали, али не би био проблем ни да јесу - истиче уредница Сеизовић.

Пошто су “Дневни магазин” и “Ноћни ТВ програм” емисије продукцијске куће “Емоушн”, контактирали смо и с првим човеком Гораном Стаменковићем.

Свако ко се бави телевизијом или новинарством, увек има жељу да понуди ексклузиву. Ово је емисија где се појављују људи који су својим претходним радом заслужили да буду гости емисије и значи нам да смо успели да први пут доведемо ексклузивне госте.

Пре свега, није тачно да се до сада на Б92 нису појављивали певачи фолк музике. Мислим да је прва емисија била још 2005. године. У емисији Мирјане Бобић-Мојсиловић “Ово вас још нисам питала” гостовала је Лепа Брена, а касније и још неки народни певачи.

У емисији Тимофејева, такође је било народњака. У “Утиску недеље” једна од гошћи била је Јелена Карлеуша, а и у “Великом брату” учествовали су и гостовали народни певачи и знатно допринели да Б92 буде веома гледана.

И у серијалу “Сав тај фолк” саговорници су били Цеца Ражнатовић и Аца Лукас - објашњава Стаменковић и каже да ће и убудуће у њиховим емисијама бити места за свакога за кога процене да ће бити интересантан гледаоцима јер је то својим квалитетом заслужио.

Не желим да делим људе по било којој другог категорији осим да ли су успешни и квалитетни у послу којим се баве јер не бих да се сврстам у категорију људи који бирају кога ће да угосте по верској, расној или некој другој категорији. Фолк музичари су део ове земље као и сви остали који се баве музиком - истиче Горан Стаменковић.

Дафина Достанић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси