Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нападнут новинар Преса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2012.

Извор: Прес

Нападнут новинар Преса

Претње нашем дописнику из Лесковца Братиславу Илићу Лесковачка полиција пронашла је и привела особу која је у суботу претила дописнику Преса и уреднику локалне ТВ Клисура у Лесковцу Братиславу Илићу.

Нападачу, чији идентитет полиција још увек није саопштила, одређено је задржавање од 48 сати, након чега ће бити предат истражном судији Основног суда у том граду.


Новинара Братислава Илића, док је са главне улице фотографисао градилиште „Багат“ у центру Лесковца, прво је непозната особа гађала каменом.

Након тога нашег новинара је пресрео непознати мушкарац, унео му се у лице и запретио речима: „Шта сликаш градилиште? Запамтићеш ти мене, распитај се ко сам ја!“

Када је Илић показао новинарску легитимацију, уследила је нова претња: „Знам ја ко си ти, на телевизији си нападао Чогорића (власника градилишта, прим. аут.) и само ли видим да си нешто објавио, има да ме запамтиш!“

Иако је наш новинар покушао да му објасни да га је највероватније заменио са неким јер никада није писао о власнику градилишта, нападач је још једном поновио претње рекавши да ће пратити све што Илић објави и да ће имати много проблема кад текст буде објављен.

Е. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси