Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јубилеј телевизије Мост у Звечану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2012.

Извор: Политика

Јубилеј телевизије Мост у Звечану

Једина српска телевизија на Косову и Метохији коју финансира Република Србија, прославила је јуче десетогодишњицу постојања

Звонко Миладиновић, директор телевизије Мост и Љиљана Јанковић, главни и одговорни уредник ове телевизије, са 80 запослених успели су да, како су рекли на конференцији за новинаре, протеклу деценију „деле судбину с народом са Србима који су претрпели тешке тренутке и да прерасту у медиј с кредибилитетом јер никада нису користили говор мржње”.

– Успели смо неутралним односом да изградимо позицију цењеног медија, да будемо гледани на целој територији Космета, а у наредном периоду нам је задатак да ојачамо дописништва. Нисмо потхрањивали емоције, нисмо дозволили да нам се било шта отргне контроли – казао је Звонко Миладиновић.

Он је акценат ставио на догађаје 17. и 18. марта пре осам година када су „успели да покрију догађања и трагедију Срба на Космету, мада су претходно покрадени предајници којима су били повезани с Београдом”.

Телевизија Мост, на којој су заступљени од информативног до документарног и спортског програма, а од 15. јануара дају се и вести за особе с оштећеним слухом, има у плану да прошири програм новим емисијама, између осталог, емисијом која би ретроактивно обухватала двонедељна догађања на Космету, с циљем да у својој продукцији емисију пласирају не само на домаће „тржиште”, већ и на инострано.

Љиљана Јанковић, главни и одговорни уредник ТВ Моста, нагласила је да „нимало није било лако 10 година бити хроничар збивања на територији Космета”.

– Трудили смо се да не пропустимо ниједан догађај, мада сви знамо да је било више оних ружних – казала је Јанковићева, уз нагласак да је само у прва три месеца ове године емитовано око 400 прилога из јужне српске покрајине.

На коментар да су прилози телевизије Мост све мање заступљени на РТС-у, Звонко Миладиновић је казао да „немамо баш коректан однос, ове године није потписан уговор о сарадњи, али наши извештачи скоро свакодневно РТС-у шаљу прилоге”.

Б. Радомировић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси