Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зауставити дивље емитере
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2012.

Извор: Преглед

Зауставити дивље емитере

Регионална ВТВ тражи изузеће од обавеза према РРА и Рателу

У Ваљеву радио и ТВ програм годинама без икаквих последица емитује неколико страница који су изгубиле или никада нису имале дозволу.

На тај начин са ионако малог тржишта узимају део зараде станицама које плаћају све дажбине. Уз то, дампиншким ценама нарушавају тржишну конкуренцију.

Све то натерало је Милана Милиновића, уредника Регионалне ВТВ из Ваљева, да затражи од Републичке радиодифузне агенције да током предизборне кампање та медијска кућа буде ослобођена обавеза према РРА и Републичкој агенцији за електронске комуникације (РАТЕЛ).

У писму насловљеном Горану Караџићу, заменику председника Савета РРА, каже се: „Како већ неколико година у Ваљеву раде три нелегална емитера, како дифузно тако и кабловски, поново сам принуђен да вам се обратим, пошто сам у време кампање изгледа једини дужан да поштујем све што сте обавезујућим упутством прописали, док они емитују шта хоће, кад хоће и како хоће, не марећи за било каква правила понашања или их наивно симулирају.
Уз уобичајену филмску и сву осталу пиратерију, која нам наноси штету, неограничено емитовање огласа по смешним ценама (месечна реклама од три до четири хиљаде динара), нама је сада у политичкој кампањи одузет још један значајан извор прихода.“

Уколико их не ослободе плаћања, надокнаду штете тражиће од државе јер, како кажу, полако их гура на ивицу амбиса.

Добри познаваоци прилика сматрају да је ово још један вапај који неће донети резултат јер, да се хтело, до сада би се стало на пут дивљим емитерима, од којих су неки у стечају или послују преко повезаних фирми, изигравајући закон без последица.

Слободан Раковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси