Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Помажемо Танјугу јер је државни"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2012.

Извор: Б92 онлајн

"Помажемо Танјугу јер је државни"

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да сви медији имају подједнак третман, али да је Влада дала позајмицу Танјугу, јер је та агенција државно предузеће.



Премијер је додао и да је држава одговорна за та предузећа.

"Танјуг је имао већ кредите који су доспели до наплате и, пошто нису имали средства да плате, онда је држава дала краткорочну позајмицу коју ће Танјуг да врати", рекао је Цветковић, пренела је агенција Фонет.

Према његовим речима, то није само случај са Танјугом, већ и са другим предузећима у државној својини којима држава помогне када дођу у тешкоће, уместо да их пусти да пропадну.

Цветковић је истакао да сви медији имају пођеднак третман и да се Влада за све медије заложила да добију Апекс кредите Европске инвестиционе банке.

Влада Србије дала је прошлог четвртка Танјугу бескаматни кредит од 17,5 милиона динара, уз обавезу враћања до краја ове године.

Кредит је одобрен за извештавање о предизборној кампањи и током изборног дана 6. маја.

За рад државне новинске агенције сваке године издваја се и део из буџета, а у 2011. години издвојено је 216.715.000 динара.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси