Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без трачева и високе политике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2012.

Извор: Политика

Без трачева и високе политике

Интервју: Александар Тимофејев




Можемо да имамо тродимензионалну временску прогнозу али суштина нашег програма ће увек остати иста


Сваке године када Студио Б слави своју годишњицу (1. априла) Александар Тимофејев, директор и главни и одговорни уредник ове куће, каже да су „млађи него икад”! Ни данас, када Студио Б обележава 42 године постојања, није друкчије. Тимофејев каже да ову годишњицу Студио Б дочекује као радио и ТВ станица која функционише као јавни сервис града Београда и која пролази кроз све оно кроз шта пролази наша земља.

– Криза је велика свуда па и у медијима, али ми некако пливамо кроз све то и увек имамо пуно великих планова – каже Тимофејев.

Ви имате ту предност да сте градска телевизија и то Вам пружа могућност јединственог концепта?

Студио Б има практично и један проблема зато што ми немамо конкуренцију. Ми смо градска телевизија, вишеструко, десетоструко гледанија од свих других градских телевизија. Нама су практично конкуренција телевизије са националном фреквенцијом, што опет није ни логично, ни нормално, а ни тачно. Ми њима нисмо конкуренција зато што они имају покривеност на читавој територији Србије, а ми програм правимо пре свега за грађане и госте Београда. Да вам поштено кажем, бар 95 одсто свих пара које маркетиншки иду на телевизију у овој земљи, оде националним емитерима тако да ми ту сакупљамо само мрвице које остану за нас регионалне.

Али не жалите се?

Не! Ја више волим да се упоређујем са градским телевизијама у свету које функционишу као ми него да се угледамо на неку високо комерцијалну националну ТВ. Наши програми нису слични, ми нисмо конкуренција и мени је јако драго што су то схватили и власници, уредници и директори националних телевизија тако да с њима имамо одличне односе, јер и Тијанићу, и Митровићу и другима је важно да знају каква је ситуација у граду и да ли ће моћи да пређу преко моста или не.

С друге стране, концепција Вам намеће да не можете да имате неки претерано забавни програм?

Када сам ја дошао на место директора, идеја је била да направимо добру градску телевизију која се неће бавити ни високом политиком, ни трачевима, него ће функционисати као јавни градски сервис. Посећивао сам неке од страних великих градских телевизија и видео да они имају хеликоптере кад раде укључења уживо. Али ми имамо нашег Нешу Ђурђевића који исто тако добро ради жива укључења и без хеликоптера.

Ипак, телевизији је нужна модерна техника?

Наравно, волео бих да смо технички боље опремљени. Али, ако је правило да медији треба да информишу, едукују и забаве, ја онда инсистирам на четвртој функцији: да буду на услузи, да помогну људима. Мени циљ је откад се бавим овим послом, да покушамо да направим то да нам буде мало боље. Можемо да имамо тродимензионалну временску прогнозу и дводимензионално стање на путевима, али суштина ће увек остати иста.

Откако сте постали директор нисте се враћали пред камере?

Ја сам и даље новинар, али наравно да сада не радим ниједну емисију. Мени је логично да главни и одговорни уредници немају своју емисију, јер ко може да им каже да емисија не ваља ако не ваља. Увек мора да буде неко ко је изнад онога ко прави емисију.

Гордана Поповић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси