Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почиње први регионални ток-шоу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2012.

Извор: Прес

Почиње први регионални ток-шоу

Инфо „Окружење“ на седам екс-Ју телевизија

Први пут после распада СФРЈ гледаоци са простора бивше државе имаће прилику да прате регионални информативни ток-шоу „Окружење“. Идеја пројекта је да покаже да се бивше југословенске републике суочавају са истим проблемима, да народи деле исти културни простор и језик, што би требало да им олакша комуникацију и помогне у проналажењу решења.

Прва емисија се бави предрасудама које народи са простора бивше Југославије имају једни о другима и биће емитована у понедељак на Студију Б. Водитељи су Ненад Шобек, који је годинама радио за ББЦ ворлд сервис, и Петар Лазић, новинар, публициста и књижевник.

- Пројекат није покушај стварања нове Југославије или „југосфере“, већ тежња да се узајамно разумемо и покажемо да умемо да размењујемо искуства и учимо једни од других - рекао је Шобек на конференцији за новинаре.

У преостале четири емисије првог серијала аутори ће се бавити економском кризом, улогом медија у разумевању-неразумевању народа, односом великих сила и Балкана и положајем младих.

Осим на Студију Б, „Окружење“ ће се понедељком приказивати на ТВ Врању, БХТВ у Сарајеву и подгоричкој ТВ Вијести. Уторком ће бити на програму ТВ Капитал нетворк у Загребу, средом на бањалучкој РТРС, а суботом на скопској Алсат-М ТВ.

М. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси