Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени у Радио Сомбору без плата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2012.

Извор: Блиц

Запослени у Радио Сомбору без плата

Сомбор - Запослени у Радио Сомбору последњи минималац примили су за јануар 2011. године иако је из градског будета за станицу намењено 3,5 милиона динара. Премда су одборници изгласали новац за Радио Сомбор, вршилац дужности директора Стипан Бенић каже да он није пребачен.

- Тражимо да град почне да спроводи одлуке које су изгласали одборници Скупштине града. Међутим, чини се да се неко у граду ставио изнад одлуке Скупштине и да блокира извршење буџета града. Занима нас само какав је политички интерес да Радио Сомбор буде блокиран - каже Стипан Бенић.

Новинар Синиша Стричевић, који је и члан Главног одбора гранског синдиката медија „Независност“, каже да су седморо преосталих радника у Радио Сомбору у тешкој ситуацији. У 2010. години примили су три минималне зараде, а за остале месеце аконтацију од по 5.000 динара.

- За 2011. добили смо само јануарску плату и од тада нам није исплаћен ни динар. Нисмо више у ситуацији да самофинансирамо програм. Подсећамо да је путем петиције подршку Радио Сомбору дало више од 6.000 грађана. Првог априла ћемо се обратити политичким странкама и међународним организацијама - каже Стричевић.

Иако су у веома тешкој ситуацији, запослени у Радио Сомбору плаћају електричну енергију, чак и за оне који су се одлуком градске управе уселили у просторије које је радио престао да користи.

- Успели смо да измирујемо обавезе и ниједног момента нисмо остали без електричне енргије и телефона, захваљујући предузећима с којима смо правили уговоре о преузимању дуга - каже Бенић.

Радио Сомбор је приватизован је 2007. године, само неколико дана пре него што је обустављена продаја медија који емитују програм на језицима мањина. Приватизација је раскинута половином 2008. године. Осим програма на српском и мађарском језику, ова регионална станица бесплатно уступа термине и за емисије на буњевачком и хрватском језику.

С. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси