Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада дала Танјугу кредит од 17,5 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2012.

Извор: Данас

Влада дала Танјугу кредит од 17,5 милиона динара

Влада Србије одобрила је државној новинској агенцији Танјуг бескаматни кредит од 17,5 милиона динара за извештавање о предизборној кампањи и изборном дану 6. маја.

Влада је тај зајам одобрила у четвртак, на истој седници на којој је донела мере штедње, које би у буџету требало да донесу уштеде од 15,7 милијарди динара. Кредит је одобрен три дана након што је агенција Танјуг то затражила, а према уговору, рок враћања зајма је 31. децембар ове године.

Према закључку Владе, кредит је додељен из приватизационих примања буџета Србије. Као разлог за доношење одлуке о давању кредита наведен је захтев Танјуга му се одобре средства за "измиривање расхода извештавања и набавку опреме, како би се у целости обезбедили адекватно извештавање и покривеност видео и фото сервисом предизборне кампање и изборног дана 6. маја".

За рад државне новинске агенције сваке године издваја се и део из буџета, а у 2011. години издвојено је 216.715.000 динара.

Извор: Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси