Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Агенција за приватизацију раскинула уговор о купопродаји Телевизије Пирот
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2012.

Извор: Вечерње новости

Агенција за приватизацију раскинула уговор о купопродаји Телевизије Пирот

Градоначелник Владан Васић обећава помоћ у интересу целе општине



Пирот - На предлог Синдиката новинара Србије и запослених у Телевизији Пирот, Агенција за приватизацију раскинула је уговор о приватизацији ове регионалне медијске куће коју је 8. новембра 2007. године купио Милорад Пејић из Пирота.

У образложењу решења о раскиду уговора се наводи да је приликом контроле, констатовано да купац није испунио уговорене обавезе које се односе на инвестирање, континуитет пословања и обавезе из социјалног програма, иако му је за извршење тих обавеза омогућен допунски рок.

Регионална телевизија Пирот, која се иначе налази на атрактивној локацији у просторијама Фонда за грађевинско земљиште, на аукцији је продата за 4,1 милион динара, уз обавезно инвестирање од 4,9 милиона динара.

У тренутку приватизације било је запослено 27 радника, а сада их је остало 13, јер су је многи у међувремену напустили. Основни разлог су биле плате, које су мале и нису редовне.

- Наш интерес је да одржимо континуитет у раду и да чак радимо боље и више, с обзиром на то да је предизборна кампања у пуном јеку. Очекујемо да надлежни врло брзо именују заступника капитала, али и партнерски однос са општином која помаже све локалне медије - каже Драгица Павлов Крстић, уредник у Телевизији Пирот, за коју је ове године из буџета издвојено око шест милиона динара.

У локалној власти кажу да је интерес општине да телевизија Пирот опстане.

- Ова кућа има регионалну фреквенцију и веома је битна за информисање Пироћанаца, али и житеља околних места - каже пиротски градоначелник Владан Васић.

Антрфиле: Платио сам поштено

Дојучерашњи власник телевизије Милорад Пејић, који је иначе недавно такође тражио раскид приватизације, каже да држава нигде није била добар власник па неће ни у овом случају.

- Од Агенције сам тражио да уговор о приоватизацији уступим другоме. Разговори су били у току, али је на захтев Синдиката у међувремену уследио раскид. Иначе, имам доказе да сам обавезе у погледу инвестиција испунио и да је програм редовно емитован. Касне само три плате и допринос за један месец, а не шест како тврде запослени - каже Пејић.

В. Ћирић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси