Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Старе тужбе коче нови почетак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2012.

Извор: Дневник

Старе тужбе коче нови почетак

Невоље Радио Сомбора се настављају



Сомбор - Када је својевремено, потпуно оправдано, поништена прилично бизарна приватизација Радио Сомбора, житељи овог града су помислили да ће омиљени градски медиј кренути путевима опоравка, али показало се да су та надања била неутемељена. Представници Радио Сомбора јуче су, по ко зна који пут, упозорили овдашњу јавност на неодржив положај преосталих петоро запослених у овој кући.

- Наш рачун је за два милиона динара блокиран од децембра прошле године, пре свега захваљујући старим тужбама, које су поднели својевремено руководећи људи најстарије медијске електронске куће у Сомбору и околини - упозорио је јуче на конференцији за новинаре Стипан Бенић, в.д.директора Радио Сомбора.

- Прошлу фиксалну годину смо, уз напоре запослених, завршили са 500.000 динара добити, али је сав новац отишао на плаћање старих дугова, потраживања и судских решења по тужбама некадашњих радника. Реч је, како је прецизирао Бенић, о пет судских блокада у висини од исто толико милиона динара, и нагласио да је какво-такво функционисање омогућено разумевањем локалних јавних предузећа, која и поред дугова, не ускраћују своје услуге овој медијској кући.

- Две основне ствари морају у најкраћем року бити решене - упозорио је Бенић.

- Пре свега статусно дефинисање, јер би радио, захваљујући правним могућностима, поново могао бити локални јавни сервис, чиме би се решила и друга недоумица, проблем финансирања медија који је насушна потреба грађана - децидиран је Бенић.

Подржао га је председник Независног синдиката у овој медијској кући Синиша Стричевић.

- Тражимо одговоре не питања шта се дешава са осам тачака својевременог договора са представницима Покрајинске владе и војвођанског медијског јавног сервиса РТВ, који је био добра основа разрешења већине недоумица, зашто нам се сукцесивно не исплаћују средства опредељена предлогом градског буџета, али и зашто нико не жели да изјасни о јавној петицији 6.000 Сомбораца и Сомборки који су се именом и презименом изјаснили да им је Радио Сомбор неопходан - запитао се Бенић.

М. Миљеновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси