Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гојковић: Акциони план за примену медијске стратегије пред Владом у четвртак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: РТВ

Гојковић: Акциони план за примену медијске стратегије пред Владом у четвртак

Министарка културе и информисања Србије Маја Гојковић изјавила је данас да је затражила мишљење других министарстава на предлог Акционог плана за примену Медијске стратегије и да од њихове брзине зависи да ли ће тај план бити спреман за усвајање на седници Владе Србије у четвртак.

Гојковић је за телевизију Прва рекла да су јој премијерка Ана Брнабић и чланови Радне групе у понедељак предали Акциони план, за који је затражено мишљење других министарстава, па се у наредним данима очекује његово усвајање.

Надам се да ће бити у четвртак на седници Владе, али не зависи од мог министаратва, додала је она и истакла да је то обимна студија у којој су измене закона кључне.

То нису само закони који се тичу области коју покрива Министарство културе и информисања, рекла је Гојковић и нагласила да колико је на први поглед схватила чланове Радне групе, ради се о изменама закона о интелектуалној својини, закона који дотичу министарства правде, привреде.

Изузетно је много посла и надам се да ћемо све успети да завршимо, рекла је Гојковић.

Гојковић је подсетила да је Медијска стратегија усвојена у мају, а примена Акционог плана ће почети његовим усвајањем, а то опет зависи од брзине којом ће остала министарства давати позитивна мишљења.

Она је нагласила да не може рећи да су српски медији болесни, али оно што је чињеница јесте да сваком грађанину смета појава лажних вести.

Поштујем новинарску професију, али апелујем да се обрати пажња да она буде истинита, објективна, колико год се може, одмерена. Лажне вести су велика опасност за медије, рекла је Гојковић.

Гојковић је истакла и да јој не пада на памет да се као министар меша у уређивачку политику и сама струка мора да нађе решење да се избори са лажним вестима.

Лажне вести су краткротрајне сензације са несагледивим последицама, рекла је она.

Формирана је Радна група за безбедност новинара, новинари свих удружења имају своје представнике, представници тужилаштва, МУП, ради се озбиљно. У Србији сваки новинар мора да се осећа безбедно, као и сваки посленик културе.

Новинарство је важан стуб наше демократије, новинари да могу слободно да постављу питања и добијају одговоре јер они питају ради јавности, рекла је Гојковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси