Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јавни сервис на удару због скандалозне емисије: Да ли је ово упутство за порно филм?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2020.

Аутор: РТС, IL FATTO QUOTIDIANO Извор: РТС

Јавни сервис на удару због скандалозне емисије: Да ли је ово упутство за порно филм?

Поподневна емисија "Detto Fatto" на другом каналу италијанског јавног сервиса Раи привремено је укинута након што је у уторак емитован прилог у којем гошћа, која је професионална плесачица око шипке, објашњавала како да се жене у продавницама понашају на изазован начин у високим потпетицама.

Друштвене мреже у Италији су се усијале од бројних критика грађана, који сматрају да је емисија на крајње непристојан начин објективизовала жене. „Да ли је ово упутство за порно филм“, само је један од коментара.

Емисија је убрзо скинута са програма и привремено суспендована. Одлуку је донео директор Фабрицио Салини који се извинио за својеврсно упутство за секси куповину и најавио истрагу да би се утврдила чија је одговорност.

Парламентарна комисија за контролу јавног сервиса упутила је писмо директорима у којима се истиче да је „недопустиви прилог препун стереотипа о томе како жена треба увек да буде секси и привлачна, чак и кад обавља свакодневне послове“.

Неколико сати после скидања са прогама, водитељка емисије Бианка Гуаћеро извинила се путем Инстаграма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси