Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прекречени графити мржње у Новом Саду на улазу у зграду где живи Грухоњић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2020.

Извор: Бета

Прекречени графити мржње у Новом Саду на улазу у зграду где живи Грухоњић

Грађани Новог Сада окупили су се вечерас испред зграде у којој живи новинар Динко Грухоњићи и прекречили графите мржње које су синоћ исписале непознате особе на фасади зграде и вратима улаза у зграду.

Око стотину Новосађана и пријатеља Динка Грухоњића спонтано се вечерас окупило испред згаде и донело четке и неколико канти фарбе којом су прекречили графите.

На улазу у зграду биле су поруке: "Пиздо усташка ово није твој град ни земља" и "Смраде коњушарски", уз које је био нацртан "келтски крст" и "свастика" што су нацистички симболи, а уз то је било написано и "Ратко Младић српски херој".

Тај вандалски чин уследио након VOICE-овог текста под насловом "Нови Сад националшовинистичка паланка која слави геноцид?" у којем је анализиран проблематичан садржај графита који се појављују у Новом Саду.

Вандалски чин осудиле су данас многе опозиционе странке и поједине невладине организације, а реаговало је Независно друштво новинара Војводине у којем је Грухоњић програмски директор. Многи од њихових представника и чанова вечерас су учествовали у кречењу графита.

НДНВ је случај пријавио надлежном јавном тужилаштву и полицији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси