Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одложено принудно извршење у СББ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2012.

Извор: Канал 9

Одложено принудно извршење у СББ

Једини циљ ТВ Канала 9 у Новом Саду је да буде доступан свим својим новосађанима. С обзиром да је од јуче сигнал ТВ Канала 9 у Новом Саду у СББ кабловском систему добар, нема никаквог разлога да се привремена мера принудно извршава. Намера ТВ Канала 9 никад није била насилно решавање проблема.

Грађани Новог Сада од 05.07.2011. године нису могли да прате програм прве приватне новосадске телевизије Канал 9 путем кабловског дистрибутера СББ, који је без икаквог образложења и разлога, након 12 година сарадње, прекинуо дистрибуцију овог програма у свом основном аналогном пакету програма у Новом Саду. Због овакве одлуке СББ-а, програм ТВ Канал-а 9 није могло да прати скоро пола грађана Новог Сада.

Привредни суд и РАТЕЛ обавезали су СББ да настави дистрибуцију овог програма, али СББ није одмах одреаговао и поступио у складу са њима. Из тог разлога ТВ Канал 9 је покренуо поступак за принудно извршење.

Међутим, принудно извршење привремене мере Привредног суда у Новом Саду, које је било заказано за данас у 800 часова, уз пратњу милиције и бравара, одложено је до даљњег, на захтев ТВ Канала 9, јер је сигнал ТВ Канал-а 9 у основном аналогном пакету програма СББ-а у Новом Саду од јуче пуштен и доброг је квалитета.

ТВ Канал 9 је у контакту са г. Драганом Шолаком, председником Управног одбора СББ објаснио да је једини циљ ТВ Канал-а 9 да постоји и да буде доступан свим новосађанима.

Сигурни смо да ће се, поготово после Решења РАТЕЛ-а, којим је одређена обавеза СББ-а да у Новом Саду емитује све 4 локалне телевизије, које имају дозволу РРА за емитовање програма, наћи људски и примерен начин да се, у Новом Саду, разреши ситуација између доминантног кабловског дистрибутера СББ и локалне телевизије ТВ Канал 9.

Канал 9 никада није нити ће решење несагласности тражити силом. Ако две стране не могу да постигну договор, решење се може тражити и пронаћи искључиво и једино у правним могућностима које пружају Закони у Србији- увек је био и биће став ТВ Канал-а 9, Нови Сад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси