Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Веса Јевросимовић купује ТВ Авала!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2012.

Извор: Ало!

Веса Јевросимовић купује ТВ Авала!

Компјутерски магнат постаје медијски могул



Запослене на ТВ „Авала“, који већ месецима одбијају да раде због неисплаћених зарада, ускоро би могло да огреје сунце јер ће вероватно добити новог власника, који је спреман да инвестира новац и тако постави на ноге ту медијску кућу! Реч је о Веселину Јевросимовићу, власнику „Комтрејда“, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених кругова блиских српском Билу Гејтсу!

- Јевросимовић се недавно састао са неколико пријатеља и пословних сарадника, који су му предложили да купи „Авалу“ јер се ради о телевизији с националном фреквенцијом, тако да има добар потенцијал, без обзира на тренутне финансијске тешкоће. Компјутерском магнату и председнику Атлетског савеза Србије се свидела идеја, али је тај предмет оставио на разматрање својим финансијским саветницима, који би у току ове недеље требало да му предоче право стање на ТВ „Авала“. С обзиром на то да је економска криза у јеку, Јевросимовић ће добро размислити да ли да инвестира у телевизију која већ годинама послује с губитком. С друге стране, ново руководство би могло знатно да подигне гледаност „Авале“, што би побољшало њену солвентност. Дакле, преговори су у току, а коначну реч Јевросимовић ће дати када од финансијских стручњака добије податке о пословности и ликвидности те медијске куће - каже наш извор који је инсистирао на анонимности.

Како бисмо потврду ове информације добили из прве руке, позвали смо Јевросимовића, који није демантовао наша сазнања, али није желео ништа да коментарише.

Подсећања ради, „Авала“ је у поседу више власника - Данка Ђунића, Јохана Вернера Крауса из Беча и Жељка Митровића - који већ дуже време имају тешкоће при исплаћивању зарада запосленима, због чега је рад те медијске куће стопиран, тачније, емитују се само филмови, серије и репризне емисије.

Имајући у виду да Веселин Јевросимовић већ две деценије успешно води „Комтрејд“, који је остао ликвидан упркос кризи, као и да редовно измирује обавезе према запосленима, те да је његова фирма водећа на Балкану у области модерних технологија, очекује се да уколико преузме „Авалу“ у кратком року реши нагомилане проблеме.

Јевросимовићеви финансијски стручњаци требало би да му до краја недеље изнесу право стање на ТВ „Авала“, након чега ће одлучити хоће ли је купити.

Антрфиле: Хонорарце зауставило обезбеђење!

Како нису успели да своја права остваре уобичајеним путем, запослени на ТВ „Авала“ били су принуђени да се упусте у штрајк, који траје већ два месеца. Последњи у низу инцидената током штрајка десио се јуче, када је хонорарце са Телевизије „Авала“ обезбедјење спречило да уђу у зграду, а запослени су СМС-ом тражили од власника те телевизије Жељка Митровића и Данка Ђунића да им исплате зараде и доприносе, који касне већ четири месеца.

- Хонорарци су недавно СМС-ом обавештени да им неће бити омогућен улаз у зграду и зато су они истално запослени одлучили да се на исти начин, слањем СМС-а, обрате власницима те телевизије и траже исплату плата, хонорара и доприноса - наведено је из штрајкачког одбора.

Д. Трипић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси