Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сведок: Помислио сам да ће га ударити ногом у главу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2012.

Извор: Дневник

Сведок: Помислио сам да ће га ударити ногом у главу

Иако Велимир Илић није јуче дошао, у новосадском суду одржано рочиште због напада на новинара

Иако се Велимир Илић, као ни његов бранилац, нису појавили на јучерашњем заказаном рочишту у парници покренутој због напада на некадашњег новинара ТВ „Аполо” Владимира Јешића, судија Основног суда у Новом Саду Наташа Дачић ипак га је одржала и саслушала исказ још једног сведока овог догађаја као и једног судског вештака.

Наиме, бранилац Велимира Илића је телеграмом обавестио суд да због временских услова није у могућности да дође до Новог Сада и тражио да се рочиште одложи, али је судија одбила тај захтев јер је у самој судници преко оператера Ауто-мото савеза Србије утврђено да је пут од Чачка до Новог Сада проходан.

Пред судом је јуче сведочио Горан Трајковски, који о инциденту говорио као део екипе ТВ „Аполо„ која је у јуну 2003. године отишла у Београд да сними интервју с Велимиром Илићем током којег је дошло до инцидента.

По његовим речима, долазак у просторије Нове Србије протекао је у опуштеној атмосфери којој је допринео и сам Илић, дочекавши ТВ-екипу у папучама и тренерци.

– Интервју с Велимиром Илићем је текао нормално све до тренутка када му је Владимир Јешић поставио питање о сродству са Страхињом Илићем. У том тренутку је жена која је била у просторији, вероватно из страначке администрације, тражила да се прекине снимање, а Велимир Илић је уз псовке и погрдне речи устао и ногом ударио Јешића. Затим је наставио да псује и прети и покушао је да узме траку из камере – рекао је Трајковски.

Он је као, и претходни сведоци тужиоца, потврдио да је цела екипа била уплашена због тог инцидента јер су се бојали да ће Илићево обезбеђење доћи да им отме траке.

– Брзо смо се спаковали, напустили зграду и када смо кретали колима, видели смо два возила која стижу и неколико момака који улазе у зграду Нове Србије. Помислили смо да ће можда кренути за нама аутопутем па смо одлучили да се у Нови Сад вратимо старим путем да нас не би пресрели – сведочио је Трајковски.

Он је сведочио и о самом ударцу који је Илић задао Владимиру Јешићу, тврдећи да је Илић вероватно хтео да Јешића удари ногом у главу.

– По његовом замаху сам помислио да ће га ударити у главу, али је погодио Јешића у колено, које је примило највећи део ударца, а затим му је нога пролетела навише све до висине Јешићеве главе, ударивши успут и фасциклу коју је Владимир држао у рукама – рекао је Трајковски.

Он је такође посведочио да је Владимир Јешић месецима након овог инцидента био уплашен за своју безбедност, чак и за свој живот, као и да је због тога драстично променио своје навике и понашање.

– Брзо након тог догађаја Владимир Јешић је престао да снима те емисије, а онда се практично и повукао из новинарства. Колико сам ја могао да закључим, те одлуке су дошле као последица инцидента с Велимиром Илићем чије се одмазде бојао јер је Илић располагао обезбеђењем, а инциденте с новинарима је имао и пре и после напада на Јешића – рекао је Трајковски.

На следећем рочишту, које је заказано за 5. март, предвиђено је да се саслушају сведоци одбране, као и судски вештак, неуропсихијатар др Милан Станковић који ће изнети налазе о психичким последицама које је Јешић доживео за време самог инцидента и у периоду након тога.

Н. Перковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси