Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опипавање ТВ пулса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2012.

Извор: Политика

Опипавање ТВ пулса

Ужичани Немања Ковачевић и Нађа Лазаревић вероватно су најмлађи водитељски ТВ пар у Србији.

Пред камере су стали са непуних 18 односно 15 година, верујући да имају шта да кажу својој генерацији али и свим гледаоцима регионалне ТВ Лав која се гледа не само у Србији, односно Златиборском округу, већ путем интернета и широм света.

Немања Ковачевић је бруцош Филолошког факултета у Београду на катедри за српску књижевност и језик, а пре две године кренуо је у своју ТВ одисеју вођен љубављу према брзом и креативном електронском медију.

Његова колегиница Нађа Лазаревић у ТВ студију се нашла у тинејџерском узрасту, са непуних 15 година.

Имали су помоћ и подршку људи без којих не би успели: професорке књижевности Наде Кондић, глумица Дивне Марић и Биљане Здравковић, новинарке Милице Васиљевић, својих другова и породица.

Кренули су јануара 2010. на ТВ 5 са емисијом „Моје Ужице“ која се бавила новостима из културе (позориштем, изложбама, филмом), али и тиме колико, да ли, и шта млади људи читају. Три месеца касније прешли су на регионалну ТВ Лав и постали домаћини емисије „Опипавање пулса“, која се бавила свим темама које интересују њихове вршњаке (мода, музика, позориште, спорт), али је неговала и традицију, заборављене вредности, подсећала на лепоту етнопевања, на пејзаже Златибора, реку.

Нађа Лазаревић и Немања Ковачевић су добитници награде за хуманост и ширење културе међу младима. Ту своју награду као и годишњицу своје емисије „Опипавање пулса“, обележили су трочасовном емисијом.

Овај млади и амбициозни водитељски пар доказује да се пожртвованим радом, ентузијазмом и добром вољом, уз помоћ пријатеља, могу остварити снови.

Т. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси