Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милион ромским медијским заступницима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2009.

Извор: Данас

Милион ромским медијским заступницима


Министарство културе издвојило је око милион динара за обуку ромских медијских заступника, који ће прикупљати и пласирати информација од значаја за ромску популацију, саопштила је државна секретарка Надица Момиров.

По њој је један од главних разлога лошег положаја Рома (не)могућност комуницирања њихове заједнице с осталим деловима друштва.

Улога ових заступника биће да упознају Роме са значајем и могућностима које им пружа Декада инклузије Рома, којом ће Србија председавати до 1. јула 2009.

Иначе, у Србији постоји двадесетак радио и ТВ станица које емитују програм на ромском језику. Реализација пројекта, који спроводи Министарство културе, у сарадњи с Министарством за људска и мањинска права и Националним саветом ромске националне мањине, почела је расписивањем конкурса у 16 градова Србије. Предвиђена је обука 18 заступника који се баве информисањем и живе у срединама где је концентрисан велики број Рома. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси