Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СПС убацио у РИК човека који је гасио новине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2009.

Извор: Ало

СПС убацио у РИК човека који је гасио новине


После Горице Гајевић, Зорана Лилића и Драгутина Брчина, Социјалистичка партија Србије вратила је на државну функцију и плату још једног кадра из режима Слободана Милошевића.

Некадашњи помоћник министра за информисање у Влади Србије Миљко Карличић јуче је, као представник СПС-а, изабран за члана Републичке изборне комисије, а за обављање те функције примаће плату у висини од 80 одсто посланичке, што је више од 60.000 динара.

Карличић је током 1998. године, као помоћник тадашњег министра за информисање Александра Вучића, лично водио акције затварања редакција листова „Данас“ и „Дневни телеграф“. Новинари поменутих редакција кажу да се Карличић у то време правдао да „само ради свој посао“.

Председник НУНС-а Надежда Гаће оцењује да је избор Карличића у РИК „срамотан“.

 - Срамота је да се неко ко је некада гушио независне медије поново појављује као да никад ништа није било и постаје релевантна особа - каже Надежда Гаће. Она сматра и да оправдање да је Карличић само радио свој посао не стоји, јер свако треба да има свој осећај за одговорност и етичност.

Портпарол СПС-а Ђорђе Милићевић не види било шта спорно у томе што је Карличић именован за члана РИК-а, тврдећи да Карличић није одлучивао кога треба затворити.

- Запрепашћен сам вашим питањем и немам никакав коментар. И о каквом то режиму Слободана Милошевића причате?! Није то био никакав режим, него су то били представници парламентарне већине који су изабрани вољом бирача - уверавао нас је Милићевић.

Шеф посланичке групе Демократске странке Нада Колунџија каже за „Ало!“ да ова странка не може да одлучи о томе које ће кандидате за неке функције друге странке предложити.

- То је питање за Социјалистичку партију Србије. Мени могу да се допадају или не допадају многи представници политичких странака у Скупштини Србије, али о томе не одлучујем ја. О томе одлучују грађани који за те странке гласају на изборима - закључује Нада Колунџија.

Г.С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси