Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осумњиченом 30 дана притвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2009.

Извор: Данас

Осумњиченом 30 дана притвора

Панчево - Криминалистичка полиција привела је јуче Дејана Марковића (40) из Панчева због основане сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности и то тако што је 6. јануара ове године, користећи псеудоним „мајор Диди“, са своје електронске адресе упутио поруку на службену имејл адресу уреднице и водитељке емисије „Кажипрст“ Данице Вучинић, у којој је претио њој, њеном детету, као и осталим запосленим у РТВ Б92, њиховим породицама и пријатељима, и на тај начин угрозио сигурност већег броја лица у овој медијској кући.


„Оружјем ћу ја на вас. Ви сте терористи, а са терористима нема нагодби“, наводи се између осталог у тој поруци.

Дежурни истражни судија Општинског суда у Панчеву Ана Станојевић одредила је Дејану Марковићу притвор у трајању од 30 дана.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић је тим поводом изјавио да је полиција упутила јасну поруку „да у нашој држави нико не сме никоме да прети и да му угрожава живот, нарочито не сме да прети новинарима чији је посао веома тежак и који обављају професију за коју се може рећи да ако доживе напад када су на послу, да је то, по мишљењу полиције, напад на службено лице“.

Директор РТВ Б92 Веран Матић каже да акција полиције јесте охрабрујућа, али да је много напада на новинаре и претњи колегама остало неразјашњено. Матић подсећа да су, у време проглашења независности Косова, фебруара прошле године, хулигани покушали да уђу у зграду РТВ Б92.

„Ми бисмо волели да добијемо адекватан одговор, односно да буду подигнуте оптужбе против оних који су покушали да запале Б92 и починили читав низ претњи. Затим, ту је случај „Пешчаника“, а постоји још много пријава које нису разрешене, као што је и покушај убиства новинара Времена Дејана Анастасијевића, рекао је Матић.

Н. Ж.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси