Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СОС и Б92 инфо најзаступљенији у каблу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2012.

Извор: Данас

СОС и Б92 инфо најзаступљенији у каблу

РРА за сада издала 91 дозволу за емитовање програма у кабловском систему

Кабловски оператори у Србији највише су заинтересовани за дистрибуцију програма телевизија СОС и Б92 инфо.

Телевизију СОС тренутно дистрибуира укупно 30 оператора, односно толико њих је добило дозволу за емитовање овог програма у кабловском систему, док Б92 инфо могу да гледају корисници 28 различитих оператора.

Републичка радиодифузна агенција (РРА) издала је за сада дозволе за емитовање програма за 91 кабловског емитера.

Према процедури за издавање дозвола, иначе, кабловски дистрибутери морају да подносе захтев и документа за дозволу за сваког емитера којег желе да имају у својој понуди. Самим тим, један емитер не може да добије једну дозволу и да се дистрибуира у више кабловских система, већ је она неопходна за сваког оператора посебно.

Увидом у регистар до сада издатих дозвола, након телевизија СОС и Б92 инфо, највише оператора добило је дозволу и за емитовање програма дечијег Канала Д - њих 25. Потом, музички канал ДМ Сат „видљив“ је корисницима 24 различита кабловска система, Студио Б у 22, ТВ КЦН у 19, КЦН мјузик 2 у десет.

По осам дозвола за сада имају телевизије Топ Шоп, Арт, Палма плус, Тимочка и Мелос.У РРА, ипак, истичу да је уочено емитовање ТВ програма у кабловско-дистрибутивним системима, за које није издата дозвола за кабловско или сателитско емитовање програма.

У овој агенцији зато подсећају да кабловски оператор не може да започне са дистрибуирањем ТВ или радио програма уколико претходно није прибављена дозвола сходно Закону о радиодифузији.

Подсетимо, сви емитери који већ имају дозволе за „земаљско“ емитовање за једну регионалну област могу да конкуришу и за „простор“ у кабловском систему, уколико желе да се њихов програм види и у другим деловима земље. Када је реч о иностраним каналима којима је већ издата дозвола у некој од земаља у свету, они неће имати потребе да траже дозволу и у Србији.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси