Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радници ТВ Авале и даље у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2012.

Извор: www.b92.net

Радници ТВ Авале и даље у штрајку

Београд - Запослени на ТВ Авала, који су већ 28 дана у штрајку, одлучили су да радикализују протест пошто и даље нису добили заостале исплате.



Запослени су вратили импресум са информацијом о штрајку у леви горњи угао екрана, а који су пре шест дана сами скинули као знак добре воље према новом директору и главном и одговорном уреднику, Душану Панчићу.

Међутим, од тада се ништа није променило, а запослени су очајни јер на грубо кршење Закона о раду од стране менаџмента и власника ТВ Авала ниједна од надлежних институција није реаговала.

Подсетимо, чланови Штрајкачког одбора пре два дана састали су се са једним од власника, Жељком Митровићем, који им је саопштио да пара за њихове плате нема, иако су сви власници у друштву бившег и садашњег директора, пре само недељу дана обећали члановима Савета РРА да ће у што краћем року, а најкасније у року од 60 дана, консолидовати компанију.

Запослени наглашавају да је Импресум са информацијом о штрајку, према мишљењу које су добили од чланова Савета РРА, адвоката и струковних удружења, законски оправдано средство борбе запослених за своја угрожена права.

Враћање импресума са информацијом о штрајку само је први корак, а уколико и даље не буде одговора надлежних институција, за седам дана штрајк запослених биће додатно радикализован.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси