Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Митровић каже да нема пара за плате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2012.

Извор: www.b92.net

Митровић каже да нема пара за плате

Београд - И после 26 дана штрајка у ТВ Авала, запослени саопштавају да им још није уплаћен ни динар од 5 и по плата, односно 6 хонорара које им послодавци дугују.

Захтеви запослених и даље су непромењени. Међутим, на јучерашњем састанку Штрајкачког одбора са једним од власника, Жељком Митровићем, ти захтеви поново су одбијени, уз образложење да новца нема, и да је неизвесно када ће га бити.

Подсетимо, власници су пре 6 дана обећали члановима Савета РРА да ће у року од 60 дана консолидовати телевизију.

Исплата минимум 3 зараде моментално би покренула програм, а у складу са обећањем власника запослени очекују да се у утврђеном року од 60 дана исплате и сва остала дуговања према запосленима.

Запослени постављају питање надлежним институцијама докле ће толерисати обећања без гаранција власника приватних компанија? Такође, да ли је то порука осталим приватницима да уз обећања без покрића могу да крше закон и да при том не сносе никакве последице?

"Управа и власници ТВ Авала неисплаћивањем зарада запосленима прекршили су Закон о раду (члан 16) Републике Србије, а надлежне институције којима смо се обратили за помоћ - Министарство за рад и социјалну политику, Инспекција рада, Министарство културе, информисања и информационог друштва, још увек се не оглашавају по том питању. У вези са кршењем закона нису се огласили ни председник Србије Борис Тадић, ни премијер Мирко Цветковић, којима су се запослени ТВ Авала и струковна удружења обратили пре 10 дана", наводи се у саопштењу запослених на ТВ Авала.

"Подсећамо да су запослени као знак добре воље према новом менаџеру и главном и одговорном уреднику Душану Панчићу привремено скинули инсертер са информацијом о штрајку, али да и поред тога нису добили ништа за узврат. Упркос томе, запослени уверавају јавност да неће одустати од борбе за своја права", додаје се у овом саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси