Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Понуда власника неприхватљива за штрајкаче на ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2012.

Извор: Политика

Понуда власника неприхватљива за штрајкаче на ТВ Авала

Запослени траже исплату три заостале плате и да нико не буде отпуштен

Штрајкачи у ТВ Авала траже да им буду исплаћене три заостале плате како би одмах прекинули обуставу рада и почели с редовним емитовањем програма. Понуда власника телевизије Авала да, између осталог, до 1. фебруара, буде исплаћена једна и по плата, а до 1. марта још две заостале зараде, за запослене није прихватљива.

Тражимо и да буде јасно прецизирана динамика исплате заосталих зарада, а наши захтеви потпуно се уклапају у рок од два месеца, који су власници навели као период у којем ће телевизија бити консолидована и нађено решење за њен опстанак, каже Никола Вукомановић из штрајкачког одбора ТВ Авала.

– Наш захтев је и да нико од запослених или хонорарних сарадника не буде отпуштен док се не исплате сва дуговања према њима, а писаним путем обратили смо се и власницима и замолили да се састанемо и заједно поразговарамо о могућим решењима – навео је Вукомановић.

У саопштењу потписаном са „Запослени ТВ Авала” истиче се и да није исплаћено 5,5 плата, односно шест хонорара, као и да је њихов послодавац прекршио Закон о раду, неисплаћивањем зарада запосленима, али да „упркос тој чињеници, немамо сазнања да је нека од надлежних институција, Министарство за рад и социјалну политику, инспекција рада, донела било какво решење по том основу”.

Штрајкачи су јуче имали састанак с новим директором и главним и одговорним уредником Душаном Панчићем, кога су обавестили о својим захтевима. На том састанку договорено је и да привремено буде уклоњена плочица с информацијом о штрајку.

Панчић, који је „добио мандат да у име управе ради на санирању укупне ситуације”, како је то објаснио Данко Ђунић, председник Управног одбора ТВ Авала, у недавном обраћању новинарима, није јуче желео да даје изјаве за наш лист. Како је објаснио, желео би да се претходно детаљније упозна са ситуацијом на телевизији.

Панчић, је, иначе, на ТВ Авала био од њеног оснивања, прво као директор програма, а касније и као потпредседник Управног одбора ове медијске куће.

Ј. Чалија

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси