Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осуде претњи новинару "Политике"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2012.

Извор: Политика

Осуде претњи новинару "Политике"

Редакција „Политике” најоштрије осуђује претње колеги Томиславу Тодоровићу, дописнику нашег листа из Ниша, и од правосудних институција очекује ефикасно поступање у овом случају.

Тодоровић је средином децембра примио више претећих порука. Случај је пријављен полицији која је идентификовала осумњиченог Б. Д, који се представља као функционер Фудбалског клуба „Раднички”, мада упућени у фудбалске прилике тврде да је заправо реч о „самозваном фудбалском раднику”.

Новинарска удружења затражила су од нишког Основног јавног тужилаштва да у најкраћем року оконча поступак против особе која је осумњичена да је дописнику „Политике” и „Спортског журнала” упутила више увреда и претњи.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) у саопштењу наводи да је Основно јавно тужилаштво поднело предлог за спровођење истражних радњи против Б. Д. због сумње да је извршио кривично дело угрожавања сигурности. НУНС верује „да ће успешно окончање овог поступка значајно допринети заштити слободе јавног информисања и повећању безбедности новинара”. Ово удружење сматра да је реч о озбиљном кривичном делу за које је прописана казна затвора од једне до осам година.

Друштво новинара Ниша у саопштењу које преноси Тањуг наводи да је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић потврдио да је Основно тужилаштво у Нишу поднело предлог за спровођење истражних радњи. Нишко новинарско удружење очекује ефикасну реакцију надлежних државних органа. Нишко новинарско удружење позива Фудбалски клуб „Раднички” да се огласи поводом овог случаја.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси