Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штрајкачи у Авали са ОЕБС-ом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2012.

Извор: Данас

Штрајкачи у Авали са ОЕБС-ом

Београд - Запослени на ТВ Авала имали су јуче састанак са представницима Мисије ОЕБС у Србији, које су обавестили о свим актуелним дешавањима у овој медијској кући, пре свега о тренутном штрајку и положају запослених.

Чланове штрајкачког одбора посебно је интересовало питање транспарентности власништва, с обзиром на то да су ОЕБС и СЕ подржали израду закона о транспарентности власништва и недозвољеној медијској концентрацији који никада није усвојен у Србији.

Шефица медијског одељења Мисије ОЕБС Драгана Николић Соломон изразила је забринутост због ситуације на ТВ Авала и рекла да очекује да ће Медијска стратегија, коју је Влада Србије донела у септембру 2011. помоћи да се донесу и примене прописи на основу којих ће јавност знати ко су власници медија.

Како су саопштили запослени ове телевизије, добили су уверавања да ће Мисија ОЕБС будно пратити даља дешавања на ТВ Авала, као и да је постигнут договор да штрајкачки одбор настави да обавештава Мисију о даљем расплету ситуације.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси