Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власници ТВ Авала обећали плате штрајкачима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2012.

Извор: Политика

Власници ТВ Авала обећали плате штрајкачима

Очекујемо да нови менаџмент и нови главни и одговорни уредник успоставе пуну контролу над емитовањем програма, каже владика Порфирије, председник савета РРА

Најгори могући сценарио да ТВ Авала изгуби дозволу за емитовање избећи ће се, јер су власници телевизије Јоханес Вернер Краус из „Гринберг инвеста”, Данко Ђунић, Жељко Митровић и Драган Шаговновић из Економског института, на састанку с представницима Републичке радиодифузне агенције (РРА) дали чврста уверења да ће у наредна два месеца решити све проблеме.

Ово је новинарима изјавио владика јегарски Порфирије, председник Савета РРА, после једноипочасовног састанка са свим власницима ТВ Авала, на којој запослени због неисплаћених плата штрајкују од 22. децембра. Власници су обавестили чланове Савета РРА да ће запосленима на ТВ Авала бити исплаћена једна и по зарада до краја месеца, а још две заостале плате до 1. марта, у току данашњег дана биће им уплаћени и заостали обавезни доприноси, а нико од учесника штрајка на овој телевизији неће сносити дисциплинске последице.

– Рачун телевизије је готово потпуно деблокиран и добили смо уверавања да ће се и то решити. Очекујемо да нови менаџмент и нови главни и одговорни уредник успоставе пуну контролу над емитовањем програма, али и да у исто време поштују право запослених на штрајк. Предузети су и неки кораци да се нађу нови стратешки партнери или да се пронађу кредити који би могли да покрију и обавезе према запосленима – рекао је владика Порфирије.

ТВ Авала добила је јуче и новог главног и одговорног уредника Душана Панчића. Председник Управног одбора ТВ Авала и један од власника, с 45,65 одсто удела у власништву, Данко Ђунић рекао је да је прихваћен захтев Бојане Лекић, досадашњег главног и одговорног уредника, да се њен уговор не продужи и да је донета одлука о именовању Душана Панчића на то место.

– Зараде касне као резултат пословања у кризним временима, али смо уверени да ћемо успети да нађемо решење – рекао је Ђунић.

Највећи појединачни акционар ТВ Авала Јоханес Вернер Краус из „Гринберг инвеста”, чији је удео у власништву 48,41 одсто у краткој изјави рекао је да су Ђунић, Митровић и он дали доста новца за ТВ Авала, да верује да ће тај пројекат успети, као и да разуме ситуацију и запослене, али апелује да се врате на посао и нормализују рад.

Жељко Митровић, који има 4,95 одсто удела у власништву у овој медијској кући, рекао је да разуме да је ситуација у којој су запослени веома тешка.

– Поједини у ТВ Авала нису разумели да су времена веома тешка и да не раде у фабрици конзерви, да нису никакви зомбирани радници који раде на машинама него да од њиховог креативног рада и њихових програма зависи гледаност, а онда и комерцијализација. Уредничка екипа, на челу са главним и одговорним уредником, одмах ће да преузме контролу над режијом, јер се у противном ризикује да се изгуби дозвола – изјавио је Митровић.

Ј. Чалија

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси