Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УНС негирао да је доделио награду Њузу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2011.

Извор: www.njz.net

УНС негирао да је доделио награду Њузу

Београд, 23. децембар 2011, (Њуз) – Удружење новинара Србије оштро је демантовало информацију да је та новинарска организација доделила награду за најбоље уређивање сајту њуз.нет.



Информација која се јуче појавила у појединим медијима, према наводима удружења потпуно је нетачна, тенденциозна и “срачуната на урушавање новинарске професије у Србији”.

- Не знамо ко пласира овакве дезинформације, али је сасвим јасно да је реч о намери да се новинарство у Србији прогласи сатиром и извргне руглу. Желимо да оштро негирамо да је наше удружење доделило ову назови награду – стоји у саопштењу УНС-а.

У саопштењу се наводи да није познато ко је узурпирао њихове просторије, доделио лажне награде и довео Жику Шареницу, као и да ће цео догађај бити подробно испитан.

- Наше удружење награде додељује само пристојним редакцијама, што Њуз свакако није. Ми знамо да би у Њузу јако желели да добију неко право новинарско признање али то ће моћи тек када постану прави новинари, када буду имали праве саговорнике и бар један редакцијски диктафон – закључује се у саопштењу Удружења.

Иако се не зна ко је одговоран за причу о додели награде Њузу, у кулоарима се може чути да је целу идеју реализовао управо УНС са циљем да насамари Њуз, иако они то демантују.

Редакција Њуза у сваком случају оштро осуђује обмањивање јавности на овакав начин и ширење дезинформација. Јавност заслужује да буде објективно и тачно информисана, а потез Удружења новинара Србије томе никако не доприноси. Позивамо УНС да се врати на прави пут и почне да дели праве новинарске награде.

Ненад Милосављевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси