Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Данас истина о купцима Политике и Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

16. 09. 2012.

Аутор: Лука Матић Извор: Актер

Данас истина о купцима Политике и Новости

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић за понедељак је најавио откривање пуне истине о позадини куповине "Политике", "Вечерњих новости" и новосадског "Дневника"

 

Вучић је у петак најавио да ће у "наредна три дана свима бити познато како је акција преузимања 50 одсто власништва над Политиком извршена", како је иста групација постала већински власник дневног листа "Вечерње новости", али и новосадског "Дневника".

"Различито је то спроведено, другачије у Политици, другачије у Новостима, а другачије у Дневнику. Негде су откупљивана потраживања, а не власнички удели, а негде су откупљивани власнички удели. Решење и даље тражимо, мислим да је ту потребна нека врста кооперативности и сагласности оних који знају шта су учинили, а држава свакако не може да буде поражена. Уколико такве врсте сарадње не буде, држава ће другим методима и средствима да заштити оно што је њено", рекао је Вучић у интервјуу дневном листу "Данас".

Према нашим сазнањима, у "Политици" и "Дневнику" откупљени су власнички удели, док су "Вечерње новости" купљене откупом дугова тог листа још почетком 2012. године. Извори у Влади Србије незванично су потврдили Дневном Актеру да је власник поменутих листова постао шабачки бизнисмен Мирослав Богићевић, о чему је недељник Актер писао још 22. јула у тексту "Медијске игре шабачког газде".

Подсетимо, Дневни Актер је први, још 16. јула, објавио информацију да је moskovska kompanija "East Media Group" од немачке "WAZ Mediengruppe" откупила 50 одсто власништва у компанији "Политика новине и Магазини" (ПНМ).

Директор Акционарског друштва Политика Зефирино Граси рекао нам је да они не знају ништа о садржају информација које би Александар Вучић требало да објави сутра. "Ми не знамо ништа конкретно, само оно што смо прочитали у медијима", рекао нам је Граси и додао да се и даље у ПНМ-у није појавио представник новог власника, тачније московске компаније "East Media Group"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси