Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Убрзо хапшење крупних риба!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

24. 08. 2012.

Аутор: Сандра Малишић Извор: Курир

Убрзо хапшење крупних риба!

Сви који су пљачкали државну имовину морају да одговарају, рекао јуче први потпредседник Владе и најавио да се у афери „Агробанка“ могу очекивати привођења и „звучних имена“

Први потпредседник Владе Александар Вучић најавио је да ће поводом афере „Агробанка“ бити још хапшења, и то звучних имена! На конкретно питање да ли се могу очекивати привођења крупних риба повезаних с малверзацијама у банци, он је одговорио да се то подразумева.

- Никад не говоримо о хапшењима, али они који су пљачкали државну имовину морају да одговарају. Нисам присталица притварања, али јесам добрих оптужница, а независне судије ће потом донети одлуку на основу тога - рекао је први потпредседник Владе током дводневне посете Москви.

Вучић је најавио могућност да Србија изгради велику фабрику наоружања и казао да је потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин показао велику жељу да помогне у пласману оружја које ће се ту производити.

- Циљ је да до краја године отворимо фабрику сложених борбених система, па је потребан пласман на више важних тржишта у свету. И ту очекујемо подршку Русије. То ће донети озбиљан резултат српској привреди и наменској индустрији и за свих десет наших директних и индиректних војних произвођача. Много више добија српска страна и задовољан сам што се руска страна сложила да нам на такав начин помогне. Рогозин је показао велику отвореност и жељу да помогне Србији - нагласио је Вучић и потврдио да ће представници Путинове Јединствене Русије бити гости на Скупштини напредњака 9. септембра.

Знамо ко је купио Политику и Новости!

Вучић је истакао да у претходном периоду није постојала системска борба против корупције и да ће бити склопљен мозаик о куповини Политике, Новости и Дневника.

- До краја августа биће познати сви детаљи о куповини Политике, Новости и новосадског Дневника и потврђено да је то урађено уз подршку државних органа. Имамо комплетно склопљен мозаик, никаквих тајни за нас нема у случају Политике, Вечерњих новости и новосадског Дневника - казао је Вучић новинарима у Москви.

- То је било толико нетранспарентно и нефер према држави да немам речи. Кад бих вам рекао како је држава донела одлуку да не искористи право прече куповине - то је партијски Левијатан у сваком смислу речи и искоришћавање дипломатских конзуларних представништава у партијске сврхе - рекао је Вучић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси