Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Вучић за РТС: „Политику" је купио „Фармаком"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

19. 08. 2012.

Аутор: М. А. Извор: Политика

Вучић за РТС: „Политику" је купио „Фармаком"

У интервјуу за Радиотелевизију Србије Александар Вучић је синоћ изјавио да ће Влада Србије држави вратити добар део онога што јој припада, а да ће они који су учинили нешто противправно и пропустили да заштите државну имовину за то одговарати.

„Све оно што је урађено с 'Политиком' на исти начин је урађено с 'Новостима', али о томе ће надлежни државни органи више да говоре. Потпуно иста процедура је у питању, исто су милионски износи у еврима, исга компанија. Та шабачка фирма, односно московска фирма из Шапца, била је заинтересована и за 'Новости' као и за 'Политику' и све је исто обавила. Потпуно иста ствар", истакао је министар Вучић. 


На питање новинара РТСа да ли говори о „Фармакому", чији је власник Мирослав Богићевић, Вучић је потврдио да говори о тој фирми.

,Ја сам вас замолио да сачекате крај августа и видећете реакцију државе. Ја само молим људе за мало стрпљења, зато што нико од нас не жели да на бахат и осион начин показује државну силу. Лако је да некога приводите и хапсите, није то циљ, важно је да учинимо нешто за нашу земљу и да држави вратимо добар део онога што јој припада, а с друге стране кривци одговарају", навео је први потпредседник Владе Србије.

Дакле, „Политика" је продата по закону који дозвољава да се не знају прави власници српских медија.

„Мислим да после ових антикорупцијских закона, закона о јавним набавкама ребаланса буџета и животних закона, после долази и то на ред да се види ко стоји иза сваког од медија у Србији", каже Александар Вучић.

На питање новинара да ли, када говори о власништву над медијима и скривеним власницима, мисли и на електронске медије или само на штампане, Вучић је рекао да мисли и на електронске.

„Мислим и о електронским и штампаним и то је све што бих говорио о томе. Медији морају да буду слободни, а ово све друго није питање медија већ пакета, ако хоћете, антикорупцијских закона", истакао је Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси