Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Још се чека нови сувласник Политике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

01. 08. 2012.

Аутор: Лука Матић Извор: Актер

Још се чека нови сувласник Политике

Ни 15 дана након што је ВАЦ продао 50 одсто власништва у компанији "Политика новине и Магазини" (ПНМ) није се појавио представник новог сувласника, руске Ист медија групе

Јован Симић, представник државног капитала у ПНМ-у, рекао је за Актер да се до сада нису појавили представници руске компаније и да он лично није имао никакав контакт с њима.

"Нама је антимонополска комисија тражила податке о концентрацији капитала након ове промене власништва, али ми немамо ниједан податак. Ми смо их упутили на неку београдску адвокатску канцеларију која заступа Ист медија груп, мислим да се зову Живковић", рекао нам је Симић.

У Комисији за заштиту конкуренције (антимонополска комисија) нам је речено да по питању промене сувласника у Политици "за сада нема ништа ново", те да су они упит послали и једном и другом сувласнику јер није прецизирано да ли су доласком Ист медија групе у ПНМ "промењени односи у управљању и како".

Подсетимо, по правилу у ПНМ-у "златну акцију" има држава. 

Директор Акционарског друштва Политика Зеферино Граси рекао нам је да је Ист медија група куповином ВАЦ-овог удела само преузела њихово власништво, односно да је "златна акција" и даље у рукама АД Политике.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси