Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Политика: За продају „Политике“ смо сазнали из медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

24. 07. 2012.

Аутор: Ненад Милосављевић Извор: NJUZ.NET

Политика: За продају „Политике“ смо сазнали из медија

БЕОГРАД, 18. јул 2012, (Њуз) – За продају половине половине акција „Политике“ сазнали смо из медија и нико нас формално није обавестио, саопштила је данас та компанија.

- О продаји смо прочитали у уторак приликом јутарњег прелиставања штампе. Уредници, који су у то време били на колегијуму, сазнали су тек када су завршили са састанком, иако се главни уредник Драган Бујошевић касније сетио да је још у понедељак увече на неком сајту видео ту информацију, али ју је заборавио пошто му је забаговала Моззила па га је мрзело да је рестартује – рекао нам је извор из „Политике“.

Према његовим речима, редакција тог листа тренутно проверава информације о продаји, а текст ће бити завршен до петка и тада ће се тачно знати да ли је „Политика“ заиста продата или не.

- Овај случај показује да је истраживачко новинарство на завидном нивоу у Србији и да ниједна информација не може да промакне медијима. Зато је наша топла препорука да и остале редакције читају редовно новине јер никад се не зна, можда ће и нека друга тако сазнати да је продата – оцењује наш саговорник.

У „Политици“, према наводима нашег извора, сада редовно прате све друге медије те је последња информација коју су сазнали она да је компанија продата за 4,7 милиона евра.

- Цела редакција је у приправности и стално рифрешује странице свих битнијих портала јер сада очекујемо да сазнамо ко нас је купио и зашто. Надамо се да ће медији, као и обично, бити ажурни и открити те информације. Можда је мало нескромно, али надамо се да ћемо сазнати и која странка стоји иза куповине и ко је заиста власник московске фирме која нас је купила – закључује наш извор.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси