Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Влада је била обавештена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

20. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Вечерње новости

Влада је била обавештена

Јован Симић, представник државног капитала у ”Политици”, за "Новости"

Право питање је зашто је уопште продато 50 одсто ”Политике” под тим условима и зашто није раније проверавано пословање ВАЦ-а и ”Политике НМ”. По доласку новог руководства, многи пословни токови су пресечени, што је сигурно један од разлога повлачења ВАЦ-а из ”Политике” - изјавио је за "Новости" Јован Симић, представник државног капитала у "Политици", који је на годишњем одморy.

Са условима, дефинисаним основним Уговором о оснивању Друштва, без обостране добре воље да се измене одређене одредбе, није постојала могућност и било је немогуће да страног партнера приволите на сарадњу у пословима редовног пословања, а камоли у погледу одређених капиталних одлука.

- Покушај да држава откупи 50 одсто ”Политике” је у старту отпао и представник ВАЦ-а је мени то директно рекао, а тај исти став је заступљен и у преписци која постоји.

На крају, немогуће је спречити неког да располаже својим уделом, управљајући се притом тиме да му је један од приоритета да супротна страна не буде будући купац.

Владу су наравно обавестили бивши Управни одбор и Надзорни одбор.

- С обзиром на то да не знам никог из ”Ист медија групе”, нити познајем људе који су апострофирани као евентуални власници, не знам када ће доћи до промене у АПР и када ће бити сазвана Скупштина ПНМ.

Скупштина ПНМ није одржана већ две године, искључиво због опструкције ВАЦ-а, а последњих неколико месеци представник ВАЦ-а није долазио у Боград и одбијао је да потпише огроман број писмена потребних за нормалан рад ПНМ.

Због таквог поступања, касниле су исплате пословним партнерима и једино што је тражено јесте да се исплати одређени кредит, па без обзира на то како звучало, било ко да је дошао, боље је него да је остао ВАЦ - закључио је Симић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси