Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Брус - Локална самоуправа на приватној телевизији и општинском youtube каналу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

05. 01. 2016.

Извор: УНС

Брус - Локална самоуправа на приватној телевизији и општинском youtube каналу

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје, општина Брус и у 2016. години наставиће да, супротно Закону о јавном информисању и медијима, производи медијски садржај. Наиме, троје од петоро бивших запослених РТВ Брус, коју је претходне године купио Радоица Милосављевић, запослило се у Културном центру Бруса у ком производе “Бруску хронику” која се до краја прошле године, супротно Закону о јавном информисању и медијима, емитовала на РТВ Крушевац.

Тренутно се, како УНС сазнаје у општини Брус, „Бруска хроника“ не емитује на овој телевизији јер је истекао уговор, али председник општине Милутин Јеличић планира да и у наредној години настави са овом лошом праксом.

„Истекао је уговор и тренутно се 'Бруска хроника' не емитује, али ћемо продужити уговор. За неколико дана треба да се видим са уредником РТВ Крушевац, да се договоримо“, рекао је Јеличић, а на коментар да то није у складу са Законом о јавном информисању и медијима по ком би општина морала да распише конкурс за пројектно суфинансирање медија, Јеличић је рекао да је „Радио-телевизија Крушевац заступник општине и да ту не види никакав проблем“.

Како је навео УНС-у „програм за 'Бруску хронику' производе бивши запослени у РТВ Брус који сада на основу уговора о делу раде у Културном центру“.

„Из РТВ Крушевац им се јави шта треба да ураде и они по њиховом налогу направе прилог“, рекао је Јеличић.

Општина Брус у међувремену је основала је youtube канал „Брус Инфо- званични канал општине Брус“, где поставља медијски садржај који такође производе радници Културног центра Брус.

РТВ Брус почела са радом

Некада општинска, а сада приватна Радио-телевизија Брус, после скоро два месеца, поново је средином децембра почела да емитује програм.

Овај медиј купио је средином прошле године Радоица Милосављевић за 10.200 евра. Петоро запослених у овом медију је одмах после одржавања Јавног надметања у августу на ком је проглашен купац, дало отказе, тако да је Радоица Милосављевић куповином РТВ Бруса добио медиј без иједног радника.

Како је УНС-у рекао уредник ове телевизије Жарко Милосављевић, данас је овој радио-телевизији стигло решење од Агенције за привредне регистре да је пререгистрација медија извршена.

„Управо нам је стигло решење из АПР-а. Сада смо и званично приватна телевизија. Од средине децембра емитујемо програм 24 сата. За сада нас у телевизији има петоро и тренутно смо сви волонтери. Након добијања овог решења, нови власник ће са нама склопити уговоре о раду“, рекао је Милосављевић.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

06.01.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 18:56

Re: Odlican potez opstine

Koji crni pametan predsednik, krši sve moguće zakone, a kažeš dobar i pametan!
Gde mu je konkurs za medije? Napravio je svoj privatan kanal sa bivšim radnicima RTV Brusa, plaća ih iz budžeta opštine, kao da se ništa promenilo nije...
Zašto li je izglasano da se mora privatizovati rtv ako se ovako krše zakoni?
Koji si ti lik, botčina jedna, uvlakač!

Одговори
сре

06.01.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 12:16

Odlican potez opstine

Odlican potez opstine, tako se stedi. !! Sve pohvale za predsednika.
Internet youtube je besplatan, tako treba da bude uzor svim opstainama. !!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси